medisana

Количка

0 артикула

 

Често задавани въпроси

Как мога да поръчам? – чрез кликване на бутона „Къде да купя” можете да намерите информация за нашите партньори и къде точно се намират.

● Какво включва сумата, която трябва да платя? - Обявените цени в Medisana.bg са каталожни и имат само информативна цел. Ако желаете да закупите някой от поместените уреди, можете да намерите информация на сайта за нашите патрньори.

●    Как мога да платя закупените уреди? – Начините на плащане се определят индивидуално от всеки наш партньор.

●    Как се извършва доставката на поръчаните артикули? – Начините на доставка се определят индивидуално от всеки наш партньор.

●    Уредът ми се повреди, можете ли да го поправите? – Medisana.bg се занимава пряко със сервизната дейност на уредите с марка MEDISANA, Germany. Необходимо е първо да се свържете с нашите консултанти и да уговорите подробностите относно изпращането на уреда към нас. Не трябва да заплащате допълнителни такси, транспортът е за наша сметка. Законовият срок за отремонтиране е 30 дни, но в повече от 90% от случаите това става до 5 дни. През това време ние тестваме, изпробваме и проверяваме работата с уреда. Едва тогава Ви го изпращаме отново. Ако не успеем да отремонтираме уреда, ще го заменим с нов в рамките на уговорените срокове.

●    Ако имате въпроси, чийто отговори не сте успели да откриете, можете да се свържете с наш консултант на телефони 0888/90 59 59 и 0898/90 59 59 или да ни пишете във формата за контакт.

 


 

Как самостоятелно да си измеря кръвното налягане У ДОМА ?

 

     Важни съвети за самостоятелно измерване на кръвното налягане1*

·         Използвайте надежден апарат с подходящ за Вас маншет за ръката.

·         Проследете кръвното си налягане в проължение на7 дни, като извършите по 2 измервания всяка сутрин и 2 измервания всяка вечер,с интервал от 1-2 минути между тях

·         Всички измервания трябва да бъдат извършвани при еднакви условия и по едно и също време на деня.

·         Кръвното налягане трябва да се измерва преди приемането на лекарства сутрин и между вечерята и времето за лягане вечер.

·         При неусложнена хипертония, повечето от отчетените стойности трябва да бъдат 135/85 mm Hg или по-ниски.

·         При пациенти с висок риск(диабет, хронично бъбречно заболяване или коронарна болест на сърцето) трябва да се постигнат по-ниски стойности на кръвното налягане, измервано в домашни условия.

·         Ако няколко поредни отчетени стийности са над 140/90 mm Hg, консултирайте се с Вашия лекуващ лекар.

       Преди измерването

·         Осигурете спокойна обстановка, при умерена температура

·         Избягвайте физическо натоварване 30 минути преди измерването

·         Един час преди измерването не трябва да се приемат кафе и храна, да не се пуши и да не се използват капки за отпушване на носа

·         Измерването трябва да става след изпразване на пикочния мехур и дебелото черво

     Повреме на измерването

·         Не говорете и не се движете

·         Седнете без да кръстосвате краката си

·         Осигурете опора за гърба

·         Поставете маншета на нивото на сърцето

·         Поставете маншета 3 см над сгъвката на лакътя, на нивото на сърцето

·         Ръката трябва да бъде в стабилно положение

Запомнете: Записвайте отчетените горни (систолно) и долни (диастолно) стойности на артериалното налягане

 

1* Parati G. European Society of Hypertension guidelines for blood pressure monitoring at home: a summary report of the Second International Consensus Conference on Home Blood Pressure Monitoring. JHypertens. 2008;26:1505-1530